Sarmalele mamei

de RuxyRux in Mancaruri cu carne, 26 Feb 2011 | 17280 vizualizari

 

Sunt sarmalele facute de mama si merita un loc de onoare pe pagina mea...am sa va spun si de ce...in afara faptului ca tot ce e de la mama e sfant....sunt cele mai bune sarmale pe care le-am mancat vreodata si nu numai eu spun asta pentru ca e mama ...toti care au mancat o data.... de fiecare data si-au adus aminte...ce sarmale minunate au mancat facute de mama lui Ruxy...sunt fara de cusur...putin afumate, grase atat cat trebuie, sarate la fix si cu un gust ce te face sa mananci sase pe nerasuflate...sa nu mai vorbim de faptul ca sunt mari si apetisante...le-am descris destul? LOL...acum sa va impartasesc reteta...

 

INGREDIENTE

Pentru 100 de sarmale

  • 2 kg ceafa de porc proaspata
  • 500 gr afumatura( sunculita, pastrama, kaiser mai carnos ce aveti)
  • 4 verze mari
  • 400 gr bulion( un borcan)
  • 500 gr orez
  • sare
  • piper dupa gust
  • 7 cepe potrivite
  • 3-4 bete de marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalele mamei:

Se spala carnea ,se toaca impreuna cu ceapa si afumatura si apoi se amesteca cu 250 gr bulion, orez, sare si piper dupa gust.
Se amesteca foarte bine.
Se toaca varza se pune la fundul oalei , impreuna cu betele de marar, se pune si afumatura taiata marunt sau fasiute si apoi se impaturesc sarmalele, care se aseaza peste patul de varza. Printre ele se mai pun din nou bucatele de afumatura.
Cand am terminat de pus sarmalele asezam din nou un start de varza tocata si deasupra 150 gr bulion,
Punem apa cat sa le acopere si sa treaca de ele cam doua degete si jumatate si fierbem la foc mic in jur de 2 ore si jumatate.
Le scoatem si le mai punem o ora la cuptor, avand grija ca vasul in care le-am fiert sa permita acest lucru...
Vor iesi minunate...

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalele mamei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in vas de lut