Sarmalute cu afumatura

de madi_marin in Porc, 24 Dec 2010 | 8665 vizualizari

 

Pentru Craciun am preparat minunatele sarmalute cu afumatura care ne plac foarte foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc lucru
  • 400 g sunculita bine afumata
  • 1 varza acra buna de foi
  • 1 ceapa mare
  • orez
  • 1 cana cu suc de rosii
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • marar uscat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu afumatura:

Carnea de porc de lucru se spala bine, se sterge , apoi se toaca impreuna cu 300 g sunculita bine afumata.

Varza se desface de foi. Se pun la desarat sau daca nu e nevoie doar se trec printr-un jet de apa rece.

Ceapa se toaca marunt.

Peste carnea tocata se adauga ceapa, orezul bine spalat si scurs si condimentele. Se omogenizeaza bine amestecul, iar daca iese prea vartos se mai adauga apa.Se infasoara sarmalutele. Se pun intr-un vas cu fund mai gros si printre  ele bucatele din restul de sunculita. Se mai presara cimbru si marar uscat si se acopera cu apa si eventual zeama de la varza murata. Se da vasul la cuptor pentru 2 ore, dupa care se adauga sucul de rosii si apa daca mai este nevoie si se mai lasa sa scada bine.

Se servesc calde cu mamaliguta , ardei iute si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:18

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

pe 16.07 la 21:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu carne de porc si afumatura