Sarmalute cu afumatura

de Dya Daniela Andrei in Porc, 23 Dec 2015 | 6062 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ne sunt necesare:

  • 1 kg de carne tocata de porc
  • 2 oua
  • 1 morcov
  • 3-4 cepe mari
  • 1 cescuta cu orez
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 200 ml bulion/suc de rosii
  • condimente dupa gust: sare si piper
  • pentru impaturit: foi de varza murata si/sau vita de vie
  • un rasol de porc afumat
  • optional, pentru servit: ardei iute, smantana
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu afumatura:

Ceapa tocata, se caleste in cateva linguri cu ulei.

Cand ceapa devine translucida,  potrivim de gust cu sare si piper, adaugam sucul de rosii/bulionul, orezul, cele 2 oua si verdeata tocata marunt.

Continuam calirea inca 5-10 minute si adaugam carnea tocata.

Amestecam toate ingredientele, atat cat sa se obtina o compozitie omogena.

Din aceasta compozitie, umplem frunzele de varza/vita de vie (pregatite din timp).

Le asezam apoi intr-un vas pentru cuptor si adaugam printre sarmalute bucati de rasol afumat.

Deasupra sarmalutelor punem coditele de marar si patrunjel, umplem vasul cu apa atat cat sa le cuprinda si adaugam una-doua linguri cu suc de rosii.

Dam vasul la cuptor, la o temperatura potrivita, atat cat este necesar.

Se servesc calde! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]