Pentru inceput, desprindem foile de varza murata si daca este nevoie le lasam putin in apa rece, la desarat.
Curatam si spalam toate legumele.
Ciupercile se fierb putin, apoi se trec prin robot.
Morcovii se trec pe razatoarea fina, iar cartofii pe razatoarea cu orchiuri mari.
Prazul se toaca marunt si se pune la calit, impreuna cu ardeiul kapia taiat bucatele.
Adaugam morcovii si cartofii, punem sare si piper dupa gust.
Amestecam, apoi adaugam ciupercile si orezul,cimbru si marar dupa gust, omogenizam compozitia.
Pe masa de lucru, punem cate o foaie de varza scursa, adaugam o lingura de umplutura, apoi impachetam sarmalutele.
Tocam varza, asezam un strat de varza tocata la baza cratitei, apoi un strat de sarmalute, din nou un strat de varza, si tot asa pana le asezam pe toate.
Ultimul strat va fi de varza, peste care vom pune rosii taiate si foile de dafin.
Adaugam apa cat sa le cuprinda si le fierbem la foc mic, cel putin o ora.
Pofta buna!