Sarmalute de post in frunza de vie

de cristi2 in Mancaruri de post, 4 Mar 2012 | 4774 vizualizari

 

Sarmalute de post in frunza de vie

 

INGREDIENTE

  • 6 cepe medii
  • 250 g ciuperci
  • 3 morcovi mari
  • 1 pastarnac mic
  • 1 telina mica
  • marar frunze
  • leustean frunze
  • patrunjel frunze
  • gogosari copti(sau ardei)
  • 200 g orez
  • frunze de vie
  • suc de rosii
  • 150 g ulei
  • sare si piper 
  • apa pentru fiert
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post in frunza de vie:

Se curata ceapa si se toaca marunt.Se taie fin sau se dau la robot ciupercile , morcovul , pastarnacul , telina , verdeata si gogosarii copti.Se caleste ceapa in ulei pana devine aurie apoi se ia de pe foc si se adauga celelalte ingrediente tocate , sucul de rosii , sare si piper dupa gust amestecand foarte bine.Se lasa la racit umplutura astfel obtinuta iar intre timp se pregatesc frunzele.Eu le aveam la congelator asa ca a trebuit doar sa le dezghet scufundandu-le rapid in apa calda.Daca frunzele sunt la sare trebuie lasate 15 minute in apa rece.

Se impacheteaza sarmalutele , se aseaza in oala tapetata pe fund cu frunze de vie , se adauga apa putin sarata pana la nivelul sarmalutelor si se fierb la foc mic timp de cca. 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post in frunza de vie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de post cu ciuperci