Sarmalute de pui cu afumatura

de RuxyRux in Pui, 29 Oct 2012 | 4601 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui mari si doua pulpe mari dezosate
  • 250 gr afumatura ( kaizer sau ce doriti de preferat in stil traditional si nu din supermagazin)
  • 2 cutii de rosii maruntite in bulion( Cirio)
  • 1 cana de orez cu bob rotund
  • 2 cepe
  • cimbru( daca doriti, sau daca va place marar)
  • sare si piper dupa gust
  • 2 verze murate mari
  • 3 linguri ulei vegetal( de palmier)
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de pui cu afumatura:

Mi-au iesit in jur de 40 de bucati din toata cantitatea. Ies foarte foarte bune si cu carne de pui.

Carnea se toaca impreuna cu afumatura si cu ceapa. Se amesteca apoi cu uleiul, orezul, rosiile in bulion( o cutie), sarea, piperul si cimbrul( sau mararul).

Umplem foile de varza cu compozitia de carne si le adaugam in oala peste un pat de varza tocata marunt. Dupa ce am pus toate sarmalele le acoperim cu apa, apoi din nou un strat de varza tocata si deasupra restul de rosii in bulion.

Eu le-am fiert in oala mare de Zepter.

Dupa ce s-au fiert , atunci cand le-am incalzit le-am mai pus o jumatate de ora la cuptor. Servim cu mamaliguta si cu ardei iute in stil traditional desigur!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de pui cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de pui