Sarmalute in foi de vita

de Doralinda in Vita, 30 Noi 2012 | 4588 vizualizari

 

Nu cred ca mai e nevoie de introducere ptr aceasta reteta! Pur si simplu GUSTOS!
Eu am schimbat-o putin, dar credeti-ma, e foarte gustoasa!!! Imi aduc aminte ca mama calea ceapa cu orezul, si punea carne amestecata cu porc, eu, in schimb, nu mai calesc nimic si folosesc doar carne de vita, deci pot spune ca am redus colesterolul( desi nu avem, dar e bine sa prevenim!)Asa cum scrisesem , in fiecare an gatesc sarmalute cu tzatziki ptr o opera de binefacere care are loc aici, asa ca azi tocmai am fiert 3 kg, dar va voi da reteta ptr 800gr.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne vita macinata
  • 200 gr orez
  • 2 cepe mijlocii tocate in mixer
  • 50 gr sos concentrat de rosii
  • marar verde cca 2-3 linguri
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • foi de vita cca 500 gr
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita:

Intr-un bol punem toate ingredientele (in afara de foile de vita!) si amestecam bine. Fara sa calim sau sa fierbem nimic in prealabil. Bineinteles, exceptie face daca folosim foi de vita verzi, care trebuie fierte intai ( banuiesc, nu am incercat niciodata).

Apoi formam sarmalutele si le punem intr-o oala care are deja asezate cateva foi de vita pe fundul oalei. Inainte de a le pune la fiert, punem o lingura de sos concentrat de rosii, sare,putin ulei masline si apa cat sa poata sa fiarba, adaugand daca e necesar din cand in cand. Lasat la fiert cca 1 ora si jumatate la foc mic cu capacul acoperit. Din cand in cand mai miscam oala ca sa nu se prinda.

Dupa gust, putem adauga la sfarsit, putina lamaie stoarsa.

TIPS-URI

1

Cand puneti la fiert sarmalutele, in loc de ulei de masline, puteti pune putin unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Doralinda 1

01.12.2012, 15:40

Rocsi, daniela, va multumesc!

deyutzky 1

01.12.2012, 19:38

sarmalute nu refuz

Doralinda 1

02.12.2012, 02:01

Cu cea mai mare placere deyutzky! Inca mai am ceva ramase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vitel in vin