Sarmalute in foi de vita de vie

de lia maria in Curcan, 31 Mai 2011 | 4982 vizualizari

 

Foarte gustoase, aromate si inbietoare, cu foite crude de vita de vie ce se topesc in gura… !

 

INGREDIENTE

  • 500g carne macinata de curcan
  • 100g orez
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • 1 legatura marar verde
  • Cateva fire cimbru si rozmarin verde
  • Cateva Frunze busuioc verde
  • 500ml bullion (suc de rosii)
  • Sare
  • Piper
  • 2 oua
  • 30 bucati frunze, vita de vie
  • 1 pliculet sare de lamiae

 

Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita de vie:

Punem la fiert 2L apa si cand da in clocot, adaugam sarea de lamaie. In acest amestec, punem frunzele de vita de vie la oparit, pentru cateva minute, aprox 5’, mai exact pana isi schimba complet culoarea din verde crud, in aramiu/maroniu. La scoatem intr-o strecuratoare si le lasam sa se raceasca. Apa in care le-am oparit, nu se foloseste, se arunca.

Pregatim amestecul de sarmalute, din toate ingredientele de mai sus. Eu am tocat toate verdeturile cu robotul, dupa care le-am amestecat cu orezul, carnea macinata si la urma am incorporat ouale si am asezonat. Intr-o oala in care vom fierbe sarmalutele, punem cateva frunze. Umplem foile rand pe rand, le inpachetam si le asezam in picioare, una langa alta, pe patul din frunze  apoi le acoperim complet formand o plapumioara, din restul de frunze. Adaugam apa pana la nivelul lor si le dam la fiert. Dupa 60’, adaugam bullionul si mai lasam sa dea cateva clocote impreuna, apoi oprim focul.

Servim sarmalutele calde, cu iaurt sau smantana deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita de vie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

lia maria 1

06.06.2011, 09:54

mirela
diaconta
mihaela si noua ne plac sarmalutele acrisoare, asa ca eu procedez la fel si cu varza dulce, o oparesc tot asa, in apa cu sare de lamaie, si sant

lia maria 1

06.06.2011, 09:56

Sylvia
mamaelena
ionela va multumesc si ma bucur mult ca va plac sarmalutele mele

deyutzky 1

06.06.2011, 18:45

bune tare sarmalutele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciuperci si curcan