Sarmalute-n foi de vita

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 24 Ian 2013 | 2990 vizualizari

 

Se spune ca omul gospodar isi pregateste frunzele de vita Primavara,inainte sa imbatraneasca.la fel am procedat si eu.Am ales frunzele de vita,inca crude,le-am spalat si le-am oparit in apa cu sare.Le-am facut pachetele de cate 40 si le-am bagat la congelator.

 

INGREDIENTE

  • 40 foi de vita
  • 500 g carne porc tocata
  • 1 ceasca cu orez
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 1 l bors
  • smantana pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute-n foi de vita:

Daca avem foile de vita de la congelator le scoatem de seara sa se dezghete.Taiem ceapa marunt, spalam orezul. Intr-o tigaie cu ulei incins punem ceapa si orezul, cat sa se inmoaie un pic. Luam de pe foc, sa se raceasca cat putem suporta la mana si amestecam cu carnea tocata, potrivim de sare si piper (mie imi place sa mananc asa cruda compozitia, de aceea pun intotdeauna un pic mai multa). Apoi incepem sa umplem foile de vita, le  impaturim si asezam in cratita, turnam peste ele borsul. Le lasam sa fiarba la foc domol

Se servesc cu smantana si dragoste....

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute-n foi de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui gatit cu orez basmati si mazare