Savarina uriasa (pentru Ina)

de aziz in Torturi, 12 Noi 2010 | 6981 vizualizari

 

LA MULTI ANI! INA

 

INGREDIENTE

  • 5oua
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri gris
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingura praf de copt
  • 500 gr smantina pentru frisca
  •     Pt sirop:
  • 2 pahare apa
  • 5 ling zahar
  • 2 lingurite rom
  • 2 linguri gem de caise
  • 1/2 pahar apa de trandafir
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarina uriasa (pentru Ina):

se separa albusurile de galbenusuri.albusurile le facem spuma cu 5 linguri de zahar.galbenusurile se amesteca cu 2 linguri zahar si 2 linguri ulei;se pune amestecul de galbenus peste albusuri si se amesteca usor cu o lingura de jos in sus ,se adauga treptat grisul ,faina si praful de copt.amestecul obtinut se toarna intr-o forma rotunda cupereti detasabili,cu diametrul de 24 cm.se coace la 180 grade 30 minute. 

siropul :se amesteca toate ingredientele pe aragaz se da un clocot iar cind prajitura este rece se toarna peste ea tot o data daca este nevoie il mai incalzim trebuie sa fie fierbinte (siropul). .

se lasa la insiropat peste noapte deci cam 6 ore ,apoi se orneaza cu frisca si fructe confiate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina uriasa (pentru Ina)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

ieri la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 11:08

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

pe 24.09 la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]