offff....de muuuuulta vreme tot mi-era in gand sa fac si eu savarine...si uite-le...am consultat mai multe retete, in final am ales varianta Nadinei...totul bine si frumos pana aici...la ea arata exceptional, credeam ca si ale mele vor fi la fel...dar....greu, dom,le, greu!!!....am urmat intocmai reteta, dar nu stiu frate unde am gresit...eu speram sa regasesc acel gust extraordinar al savarinelor din tineretea mea ...hahaha...buuuune rau erau la cofetarie...ale mele au iesit cam....nu stiu cum sa zic...dar aluatul acesta mie mi s-a parut cam paine goala...dupa ce l-am si insiropat de-i curgea mustul, a rezultat un fel de paine dulce...
va rog, fetelor, care cititi, care ati mai facut si v-a placut...spuneti-mi si mie ce am gresit si unde...ca eu fac pt prima oara...ce-i drept, nu am avut esenta de rom, ca aici nu gasesc niciunde ( mama ei de italia...)...dar aveam ceva esenta de lamaie si am pus-o aia...dar ...plus ca am vazut toate pozele la altele cam aurii asa...o fi de la esenta de rom? ca ale mele au ramas albe...tocmai de aceea , ca nu-mi placea spectul lor, am zis sa picur macar putina ciocolata pe ele...le schimba si aspectul si gustul...
deci....
Ingrediente
Sirop:
Umplut savarinele:
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut ,se amesteca cu faina cernuta,zaharul ,uleiul,ou intreg ,putina sare si laptele ramas.
Se amesteca bine toate ,va rezulta un aluat moale (smantana groasa) Se lasa la dospit ,pana isi dubleaza volumul.Se ung formele de savarina ,se pune din compoztie cate 1 lingura si jumatate,se completeaza uniform,depinde de dimensiunile formei.Se lasa sa cresca si in forma 15 minute dupa care se coc la 160 grade 20 minute.
Se scot din forma se lasa la racit dupa care se taie un capacel mic ,se insiropeaza foarte foarte bine cu sirop.
Siropul :Se amesteca apa cu zaharul pe soba pana se topeste dupa care se pune esenta de rom.Se insiropeaza bine savarinele.
Se bate frisca bine .Se umplu savarinele cu frisca se pune capacelul taiat peste care se pune 1 lingurita de gem sau dulceata si din nou un mot de frisca.
Deasupra se pune picura glazura de ciocolata...
PS:Savarinele trebuie sa stea aproximativ 10 ore cu siropul dupa care se pune frisca