Savarine cu spuma de capsuni

de mimmi in Prajituri, 19 Iun 2012 | 4934 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 250 g faina ,
  • 1 ou,
  • 200 ml lapte,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei,
  • un praf de sare,
  • 300 ml frisca lichida,
  • 300-350 g capsuni,
  • Pentru sirop :
  • 200 g zahar,
  • 400-500 ml apa,
  • esenta dupa plac,
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu spuma de capsuni:

Dizolvam drojdia in lapte. Mixam oul cu zaharul, adaugam uleiul, laptele (cu drojdie), faina cernuta si un praf de sare. Mixam in continuare pana rezulta un aluat omogen cu consistenta unei smantani.

Ungem formele de savarina (mini tarte, muffins, ce aveti) cu putin ulei si le umplem cam 3/4 cu aluat. Le lasam la dospit 30 de minute dupa care le dam la cuptor pentru 30 de minute, pana se rumenesc frumos.

In acest timp pregatim umplutura si siropul.

Pentru crema mixam intr-un bol frisca. In alt bol zdrobim capsunii si ii adaugam peste frisca, mixand pana se incorporeaza total.

Pentru sirop fierbem zaharul cu apa pana s-a topit de tot zaharul si adaugam esenta (optional). Dupa ce s-au racit savarinele, li se taie cate un capacel, le tavalim bine in siropul de zahar si le umplem cu spuma de capsuni.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini savarine