Scampagnata

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2012 | 4178 vizualizari

 

am gasit reteta intr-o revista italieneasca,am gatit aceasta reteta pentru prima data,putin inspirata din revista si putin completata de mine

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel 500 g
  • 8 oua
  • 4 cepe verzi
  • 50g parmezan ras
  • ulei masline
  • 5 frunze de busuioc
  • sare,piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scampagnata:

Curatam dovlecelul si il dam pe razatoarea mare. Se da pe razatoarea mica si parmezanul, iar ceapa verde se curata, se spala si se taie rondele mici. Se pune ulei de masline intr-o tigaie, se adauga ceapa taiata si dovlecelul scurs, se lasa circa 5 minute pe foc mare, se pune sare si piper si se adauga frunzele de busuioc rupte bucatele mici.

Separat intr-un castron se amesteca bine ouale cu sare si piper, punem si parmezanul si dovlecelul calit. Se amesteca bine si se adauga intr-o tava sau intr-un vas termorezistent tapetat cu hartie de copt, care se lasa putin inmuiata in apa. Se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade circa 15 minute. Cand e gata, se scoate cu grija din vasul termorezistent, ridicand-o de hartia de copt.

Se serveste calda cu o salata asortata de vara

Daca ti-a placut reteta noastra "Scampagnata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei