Scoici Saint-Jacques pe pat de mango cu spumă de vanilie şi lime

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 28 Noi 2012 | 6704 vizualizari

 

Un preparat foarte uşor, proaspăt şi exotic ce pune în valoare contrastul dintre dulce şi sărat.

 

INGREDIENTE

  • 6 scoici Saint-Jacques
  • coaja unui lime
  • semințele unei păstăi de vanilie
  • 2 mango copți, dar fermi
  • 70 ml de smânână lichidă
  • câteva fire de chives pentru decor
  • sare și piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici Saint-Jacques pe pat de mango cu spumă de vanilie şi lime:

Se încălzește smântâna într-un vas la foc mic împreună cu semințele de vanilie și coaja de lime, având grijă să nu fiarbă. Se ia de pe foc, se acoperă și se lasă la infuzat 30 de minute. După expirarea timpului se trece smântâna printr-o sită fină. 

Mango se decojește și se taie felii. Din fiecare felie, se decupeaza cercuri cu diamentrul de 6 cm cu ajutorul unui inel din aluminiu.

Smântâna se reîncălzește și se mixează puțin cu blender-ul. 

Scoicile se usucă și se frig într-o tigaie neaderentă cu puțin ulei pentru 2 minute pe fiecare parte. Se asezonează cu sare și piper. 

Pentru asamblare, se așează pe farfurie o felie de mango, deasupra o scoică, o linguriță de spumă de vanilie și lime și se decorează cu fire de chives.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint-Jacques pe pat de mango cu spumă de vanilie şi lime" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]