Scovergi balon

de Lily_Musat in Dulciuri, 7 Sep 2009 | 14625 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina alba
  • 500 ml apa
  • 2 linguri de ulei
  • 3 lingurite de sare
  • 4 lingurite de zahar
  • 1 cub de drojdie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi balon:

Am facut coca la masina de paine. Programul 8 dough 1:30 h. Am pus apa, in care am dizolvat drojdia, uleiul, faina, sarea si zaharul in cuva la MP. Iata cum a crescut dupa 1:30 h si lasata 10 minute acoperita afara dupa aceea.Se ia coca si se fac bile care se intind, sa nu fie subtiri, chiar grosolane. Secretul sa iasa scovearga ca un balon cu gaura la mijloc este sa fie scovearga intinsa gros. Fiind faina foarte buna scovergile fac niste basici. Se prajeste in ulei incins cate o scovearga, pe o parte. Apoi se intoarce pe cealalta parte.Scovergile balon asa le-am zis pentru ca aratau parca erau baloane. Inauntru sunt goale. Sunt foarte pufoase si gustoase.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi balon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert minciunele, uscatele sau scovergi