Scovergi balon

de Lily_Musat in Dulciuri, 7 Sep 2009 | 15266 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina alba
  • 500 ml apa
  • 2 linguri de ulei
  • 3 lingurite de sare
  • 4 lingurite de zahar
  • 1 cub de drojdie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi balon:

Am facut coca la masina de paine. Programul 8 dough 1:30 h. Am pus apa, in care am dizolvat drojdia, uleiul, faina, sarea si zaharul in cuva la MP. Iata cum a crescut dupa 1:30 h si lasata 10 minute acoperita afara dupa aceea.Se ia coca si se fac bile care se intind, sa nu fie subtiri, chiar grosolane. Secretul sa iasa scovearga ca un balon cu gaura la mijloc este sa fie scovearga intinsa gros. Fiind faina foarte buna scovergile fac niste basici. Se prajeste in ulei incins cate o scovearga, pe o parte. Apoi se intoarce pe cealalta parte.Scovergile balon asa le-am zis pentru ca aratau parca erau baloane. Inauntru sunt goale. Sunt foarte pufoase si gustoase.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi balon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

gaby_duceag 1

21.05.2010, 16:28

La multi ani! Ani fericiti si plini de bucurii!

elena1988 1

06.03.2011, 08:21

dimcearobert 1

11.06.2015, 15:35

si daca nu am acest aparat?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert minciunele