Scrumbie cu legume

de Ina in Peste, 4 Oct 2018 | 7330 vizualizari

 

Un pranz usor, delicios

 

INGREDIENTE

Pentru prepararea scrumbiei:

  • 4 scrumbii
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie
  • 1 morcov
  • sare

Pentru legume:

  • 8 cartofi
  • 500 g ciuperci intregi conservate
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • patrunjel verde, tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie cu legume:

Prepararea pestelui:

Curatam ceapa si morcovul, le spalam si le tocam: morcovul rondele, ceapa solzisori.

Lamaia o spalam, o sectionam pe jumatate si o feliem.

Curatam pestele si il spalam bine, apoi il condimentam cu sare si il lasam la scurs. Umplem bucatile de scrumbie cu felii de lamaie, rondele de morcov si solzisori de ceapa. Asezam legume si pe exterior, apoi impachetam pestele in folie de aluminiu. 

Asezam pachetele cu peste in tava si dam la cuptor pentru cca. 30 minute, avand grija ca in ultimele 10 minute sa desfacem usor folia de aluminiu pentru ca pestele sa se coaca frumos.

Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si-i feliem grosier, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare. 

Morcovul il taiem fasii fine, ceapa o taiem solzisori . Calim legumele in 3-4 linguri cu ulei de masline, le condimentam cu sare si piper, apoi adaugam ciupercile si le calim inca 5 minute la foc mic. 

Servim pestele impreuna cu cartofi natur si ciuperci trase la tigaie, alaturi de mamaliguta. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]