Shaorma

de Meea in Mancaruri cu carne, 20 Apr 2020 | 3266 vizualizari

 

De câte ori pregătesc câte o rețetă, după ce fac o mie de poze la fiecare pas și după ce mă tot enervez că în loc să fac treaba într-o oră, eu o fac în 10, fac foamea până apuc să fac poză și la rezultatul final ca să-l prezint ca la carte. Credeai că-i simplu? No, de data asta am fost atât de leșinată să-i fac poza repede și să mă apuc de mâncat, pentru că mă apucau halucinațiile și am uitat deci să pun cartofi, castraveți și ceapă roșie și când mi-am dat seama am spus că aia e și gata. După ce am făcut poza, am desfăcut lipia și am umplut-o cu toate cele. N-a mai apucat o a doua poză... Au dispărut ca prin minune! Mă ierți? E chiar greu să te uiti la o mâncare și să-i tot faci poze când ți-e foame...

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente lipii (8 buc.):
  • 600 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • 150 g unt
  • 300 ml apă
  • Ingrediente carne:
  • piept de pui (nu mai știu cât am pus)
  • 1 lingură Woksauce
  • 1 lingură sos Barbecue
  • 1 linguriță muștar
  • sare, piper alb, cimbru, pătrunjel, chilli, condimente pentru pui, condimente pentru friptură (cam o linguriță din fiecare)
  • Ingrediente sos:
  • maioneză
  • iaurt grecesc
  • usturoi
  • cimbru, sare, piper
  • puțin ulei de măsline
  • semințe de susan
  • puțină zeamă de varză
  • Ingrediente umplutură:
  • varză
  • roșii
  • ceapă roșie
  • castraveți
  • cartofi prăjiți
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma:

Lipii: am pus toate ingredientele în mașina pentru frământat aluat, apoi l-am lasat la odihnit 30 de minute.        Dacă dorești să frămânți cu mâna, pui făina într-un bol mare, lăsând un cuibușor în mijloc. Umpli mijlocul cu apa, praful de copt și sarea. Începi să amesteci ușor și să adaugi untul moale. Frământă un aluat elastic si nelipicios. Lasă-l 30 de minute la odihnit.Împărțim aluatul în 8 bucăți. Întindem fiecare bucată într-o foaie subțire și rotundă, cât tigaia în care o vei găti.

 Urmează să punem foile de aluat într-o tigaie pentru clătite, fără ulei. Tot întoarcem lipia când pe o parte, când pe alta, la fiecare 10 secunde (aprox.) până este gata.Așezăm lipiile una peste cealaltă, ca să se păstreze moi și calde.

 Carnea: punem toate condimentele la prăjit câteva minute în puțin ulei.Adăugăm sosul Barbecue, Woksauce și muștarul și lăsăm să dea în clocot.Punem puiul tăiat mărunt și îl lăsăm să se gătească, la foc mic, cu capacul pus, pentru 10 minute.

Sos: pentru sos vom pune toate ingredientele într-un blender și le vom transforma într-o pastă.Pe mijlocul lipiei punem puțin sos, apoi punem carnea, varza tăiată mărunt, ceapa, cartofii, castraveții, roșiile și mai mult sos și îl savurăm din plin! În pozele mele, uitasem de cartofi, ceapă și castraveți...

 

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (10)

Rocsi 1

21.04.2020, 20:41

Foarte mult ne place shaorma pregatita in casa! Arata bine a ta!

Meea 1

22.04.2020, 22:26

Multu!

dantes 1

25.04.2020, 10:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Shaorma de pui la lipie ”asubana”