Sirop de cirese

de Dya Daniela Andrei in Sirop / Compot, 8 Iun 2011 | 9089 vizualizari

 

Un sirop dulce acrisor potrivit pentru prajituri, cocktail-uri sau inghetata! Este rezultatul unui "joc" in bucatarie, destinatia initiala fiind cu totul alta, anume, topping pentru o budinca. Nu contine nici conservanti nici celebra aspirina, intrucat nu am dorit sa obtin o cantitate mare de sirop.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr cirese
  • 100 kg zahar
  • 200 gr apa
  • un praf de scortisoara
  • 2 linguri cu suc proaspat de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de cirese:

Am scos samburii cireselor, le-am spalat si le-am pus la fiert impreuna cu zaharul pentru 15 minute. Am scos apoi ciresele, am adaugat sucul de lamaie si scortisoara, si, am lasat siropul pe foc pana cand a capatat consistenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop si topping de cirese cu menta si ghimbir pentru zile fierbinti de vara