Sirop de soc

de kamy in Sirop / Compot, 30 Mai 2011 | 13057 vizualizari

 

Eu nu mai fac demult socata ci sirop de soc care-l am si pe timpul iernii.

 

INGREDIENTE

  • 25-30 flori de soc
  • 4 kg.zahar
  • 6 lamai mari
  • 100 gr.sare de lamaie
  • 3 l.apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc:

Florile de soc impreuna cu lamaia taiata felii,sarea de lamaie,zaharul si apa se pun intr-o oala incapatoare.Se lasa in camara pe ciment cu capacul pus 48 de ore si se amesteca de 2-3 ori pe zi ca sa se dizolve zaharul.

Dupa o zi,zdrobiti bine lamaile cu mana

Dupa 2 zile se strecoara printr-un tifon fin,strangandul bine pana iese tot siropul.

Se pune in sticle de care doriti si de plastic(eu l-am pus in pet-uri de 1 l)si se pastreaza in loc racoros...pivnita,camara.

Se pune putin sirop in pahar si de dilueaza cu apa minerala rece.

 

TIPS-URI

1

daca doriti ca siropul sa aiba o culoare maronie si nu galbena,din cantitatea de zahar puteti carameliza o parte pe care o dizolvati cu apa si o adaugati peste restul ingredientelor

2

nu am poze pas cu pas, cum se spune, deoarece anul trecut am facut 4 portii si mai am.

3

nu lasati la macerat siropul mai mult de 48 de ore ptr ca nu se va tine bine,v-a fermenta in sticle.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

kamy 1

31.05.2011, 11:10

ionela....

Cris2711 1

31.05.2011, 18:28

Soc,soc,Kamy sunt socata daca nu imi dai

kamy 1

31.05.2011, 18:37

cris...si eu mai nou sunt tot din soc in soc asa ca mai bine-ti dau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de zmeura, la rece