Printre siropurile mele preferate se numara si cel de visine. Nu mai facusem de ceva vreme, dar cum anul asta am primit ceva visine am trecut la treaba.
Spalam visinele bine, le scurgem si le rupem coditele. Scoatem samburii si punem visinele intr-o cratita.
Adaugam 1/2 kg zahar peste ele si punem cratita la frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.
A doua zi amestecam bine visinele si le scurgem, presandu-le usor. Cantarim cantitatea de zeama obtinuta si adaugam aceeasi cantitate de zahar si zeama de lamaie. Fierbem siropul, spumand mereu pana zaharul se topeste si siropul se leaga, dar nu este prea gros. Punem siropul cand este gata in sticle pe care le inchidem etans si le acoperim cu un prosop pana a doua zi.
Visinele ramase putem sa le facem gem, sa le pastram in pungi la congelator pentru a le folosi la prajituri sau sa le deshidratam.
1
alegeti visine bine coapte, aromate