Snickers

de Xandrinne in Prajituri, 20 Dec 2015 | 8495 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun, cu drag!
 

 

INGREDIENTE

  • Blat: 9 albusuri,
  • 300 g zahar,
  • 300 g nuca macinata,
  • 5 linguri faina,
  • 10 g praf de copt.
  • Glazura alba: 200 g ciocolata alba,
  • 2-3 linguri ulei.
  • Caramel: 12 linguri zahar,
  • 300 g unt,
  • 9 galbenusuri,
  • 6 linguri zahar,
  • 300 g nuci/alune prajite si tocate,
  • esenta de vanilie.
  • Glazura: 200 g ciocolata,
  • 30 g unt.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snickers:

Pentru blat batem spuma albusurile cu un praf de sare si cu zaharul. In bezeaua obtinuta incorporam faina amestecata cu nuca si praful de copt. 

Omogenizam compozitia, o turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cca 30 de minute sau pana blatul trece proba scobitorii.

Scoatem blatul din tava dupa ce s-a racit, indepartam foaia de copt si asezam blatul inapoi in tava (a mea are pereti detasabili).

Glasam toata suprafata cu ciocolata alba topita (la bain marie) impreuna cu 2-3 linguri ulei. Dam tava la rece.

Caramelizam cele 12 linguri de zahar pana capata o culoare aramiu deschis. Adaugam untul moale, cu grija, si amestecam pe foc pana se topeste zaharul.Dam putin deoparte de pe foc.

Separat mixam galbenusurile cu 6 linguri de zahar, pana se albesc si isi maresc volumul. 

Incorporam compozitia de galbenus in caramel, avand grija sa turnam in fir subtire, cate putin, ca sa nu se coaguleze oul.

Punem iarasi vasul pe foc si amestecam in compozitie pana incepe sa se ingroase. Dam vasul deoparte si adaugam nuca/alunele. Omogenizam si turnam (cand s-a mai racorit) peste blatul glasat cu ciocolata alba.

Dam la rece 1-2 ore dupa care glasam prajitura cu ciocolata topita pe baie de aburi impreuna cu untul.

Taiem prajitura folosind un cutit inmuiat in apa fierbinte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Snickers" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

ieri la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

ieri la 11:30

Prăjitura cu biscuiți și cremă de vanilie - Deliciu fin și cremos

pe 03.04 la 10:08

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat

pe 03.04 la 10:02

Noodles cu legume - Rețeta gustoasă de post

pe 01.04 la 08:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura duo