Snitel Alexander-cu porc si cascaval afumat

de mihaelar63 in Porc, 20 Apr 2015 | 4357 vizualizari

 

Am ramas cu sase feliute de carne de porc feliate si 4 cartofi mari care aveau alta destinatie si nu au mai fost preparati. Am preparat snitel Alexander - vazut la Medi- si am obtinut o cina delicioasa . Medi l-a preparat cu carne de pui si mozzarela . Am incercat sa gaesc mai multe informatii dar nu am avut mare succes . Posibil sa fie vorba de chef Alexander Hermann.

 

INGREDIENTE

  • 6 felii carne porc
  • 2 oua
  • 4 linguri faina alba
  • 100 gr cascaval afumat
  • 1 rosie
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel Alexander-cu porc si cascaval afumat:

  1. Feliile de carne de porc se bat subtiri cu batatorul de snitele . se condimenteaza cu sare si piper .
  2. Ouale crude se bat bine cu sare si faina alba . Va rezulta un aluat gros.
  3. Feliile de carne se dau prin faina si apoi prin  aluatul cu ou si se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana devin maronii .
  4. Scoateti snitelele pe o servetel de hartie  care va absorbi surplusul de ulei .
  5. Feliati cascavalul si rosiile .
  6. Asezati snitele intr-o tava [ eu am pus in tava ceramica ] si pe fiecare distribuiti cascaval una sau doua felii si deasupra felii de rosie . Sarati usor rosiile .
  7. Dati tava la cuptor , atat cat sa se inmoaie cascavalul   inainte de servire .
  8. Noi am srvit sitelul Alexander insotit de pireu de cartofi cu unt si nucsoara si spanac tras la tigaie in ulei de masline si usturoi verde .

TIPS-URI

1

La reteta se poate folosi, carne de pui, vitel sau porc ; mozzarella sau cascaval .

2

Insotiti snitelul de garnitura sau salata preferata .

3

Se poate pregati din timp si se da putin la cuptor [ sa se inmoaie cascavalul] inainte de servire .

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel Alexander-cu porc si cascaval afumat" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cotlete banatene