Snitel din cotlet de porc, in stil vienez

de Caty in Porc, 30 Aug 2022 | 7942 vizualizari

 

Chiar daca nu este din carne de vita, asa cum este snitelul vienez, familia mea il mananca cu placere 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet de porc
  • 3 oua
  • 2 linguri lapte
  • 100 g faina grau
  • 200 g pesmet
  • Sare, piper negru macinat
  • Oregano am pus eu
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel din cotlet de porc, in stil vienez:

Cotletul de porc se spala, se sterge cu servetele absorbante si se taie felii subtiri.

Feliile se bat cu ciocanul de snitele, intre doua folii de plastic, se sareaza, se pune piperul negru macinat si oregano frecat cu degetele ca sa se marunteasca.

Se lasa la frigider 15 minute

Intre timp batem ouale cu lapele si un praf de sare si pregatim doua vase in care punem faina si pesmetul.

Trecem feliile de cotlet  mai intai prin faina, ou si pesmet, apoi le punem in uleiul fierbinte.

Le prajim pe ambele parti la foc mediu pana se rumenesc frumos

Cat timp stau in tigaie la prajit, luam cu lingura din uleiul fiebinte si stropim snitelele. Se va forma o crusta valurita, specifica snitelului vienez

Le servim cu garnitura de cartofi natur, orez, salate sau chiar intr-un sandwich

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel din cotlet de porc, in stil vienez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coji de nuci dulci

ieri la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

pe 19.02 la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc in sos dulce acrisor