Snitel vienez

de Tabita _ in Porc, 22 Feb 2013 | 6565 vizualizari

 

Intotdeauna gustos.

 

INGREDIENTE

  • 500 g colet de porc (aprox.4-5 bucati)
  • 2 oua
  • faina fina
  • pesmet fin sau cernut
  • putin lapte
  • putin usturoi zdrobit (optional)
  • sare
  • piper
  • unt sau ulei pentru prajit
  • 1 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel vienez:

Se spala carnea, se sterge prin tamponare si se portioneaza in bucati de 0,5-1 cm.

Urmeaza sa le condimentam cu sare, piper si usturoiul zdrobit.

Se pune o folie deasupra si se bate usor cu ciocanul de snitele sau cu fundul unei cratite, avand grija sa nu se zdrobeasca carnea.

Pesmetul si faina se pun fiecare intr-un castron sau tavita. In alt castron vom pune ouale, putin lapte si sare.

Mai departe vom trece feliile prin faina, apoi prin ou, si la final,prin pesmet si presam usor. Se incinge uleiul, cam 0,5 cm. Se pun la prajit feliile. La inceput miscam usor de vasul in care se prajesc ca sa nu se lipeasca. Se intorc de pe o parte pe alta pana capata o culoare aurie. Se scot pe un servet de bucatarie pentru a absorbi excesul de grasime. Se serveste cu o felie de lamaie. Interiorul trebuie sa fie fraged, iar exterorul crocant.

TIPS-URI

1

Se serveste cu salata de cartofi si un pahar de vin sau bere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel vienez" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Tabita _ 1

22.02.2013, 22:50

Daca s-ar simti si mirosul...multumesc draga Rocsi 
 

danakarin 1

22.02.2013, 23:31

Schnitzele, oricand, oriunde, si din pui si din porc si din vitel...

Tabita _ 1

23.02.2013, 01:23

Sarut mana Dana, asa este!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]