Reteta de snitele de pui in aluat de clatite, preferatele copiilor

de Merisor in Pui, 19 Feb 2015 | 22726 vizualizari

 

Da, am zis bine aluat de clatite, dar fara zahar. Reteta de snitele de pui in aluat de clatite, preferatele copiilor: fasii de pui scaldate intr-un aluat pufos de clatite, prajite pana cand devin rumene si apetisante! O masa rapida, pe gustul celor mici!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de snitele de pui in aluat de clatite, preferatele copiilor

  • 500 gr piept de pui
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 1 lingura pesmet
  • 5-6 linguri faina
  • In plus
  • 3 linguri de faina
  • ulei pentru prajit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de snitele de pui in aluat de clatite, preferatele copiilor:

Preparare Reteta de snitele de pui in aluat de clatite, preferatele copiilor

Spalam pieptul de pui si il feliem de-a lungul, dar nu prea subtire, apoi il batem usor( nu prea tare, ca pe cea de porc sau vita), cu ciocanul de snitele, pe un tocator de lemn.

Cu toate ca marii chefi spun sa nu batem carnea de pui pentru snitele ca strivim fibrele, eu o bat usor, ca altfel se strange in timpul prajirii. 

Presaram sare si piper peste pieptul de pui filetat si il lasam sa se odihneasca 10-15 minute.

Intr-un vas, amestecam ouale cu un praf de sare, adaugam si putin piper, apoi le diluam cu lapte si adaugam treptat faina si pesmetul.

Va iesi o compozitie mai groasa, pe care o diluam la final cu apa minerala.

Punem apa minerala cat sa iasa compozitia fluida, dar usor ingrosata.

Pe un platou, sau intr-un vas punem 3 linguri de faina prin care trecem pe rand, fileurile de carne, apoi le scufundam in compozitia cu oua.

Intr-o tigaie antiaderenta, punem ulei cat sa ii acoperim bine fundul si o punem pe flacara medie spre mare.

Cand incepe uleiul sa faca basici, adaugam pe rand snitelele si le prajim pe o parte si pe cealalta pana devin frumos rumenite si se patrunde carnea bine la testul cu furculita.

Scoatem snitelele pe un prosop absorbant sau intr-o sita sa se scurga de surplusul de ulei.

Servim snitelele fie cu mustar, cu legume proaspete sau cu fel de fel de garnituri.

Spor si pofta buna!

De minune merg cu Piure de cartofi si Salata de rosii

La final servim o Inghetata de vanilie cu zmeura

 

TIPS-URI

1

Prepararea snitelelor se va face la flacara mai mare, altfel riscam sa le inecam in grasime.

2

Se mai pot trece si prin pesmet, dupa ce au fost unse cu compozitia de oua( eu rareori procedez asa).

3

Uleiul se va schimba dupa a doua prajire, pentru ca se arde si ies snitelele prea rumenite.

4

Cel mai rezistent ulei este cel de palmier, daca folositi, vi-l recomand!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de snitele de pui in aluat de clatite, preferatele copiilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Diana11 1

26.02.2015, 15:09

Preferatele mele

DIANA B 1

01.04.2015, 09:59

Imi plac snitelele , dar si uleiul de palmier

-Licurici- 1

19.12.2017, 03:30

Foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitel milanez