Somloi Galusca

de miremirc in Prajituri, 29 Ian 2012 | 34238 vizualizari

 

by Ina

 

INGREDIENTE

Blat vanilie :

  • 3 oua,
  • 4 lg zahar,
  • un varf cutit de sare,
  • 1 lg apa fiarta,
  • 4 lg faina,
  • 1/2 lgt praf de copt,
  • 1 lgt esenta de vanilie

Blat cacao :

  • 3 oua,
  • 4 lg zahar,
  • un varf cutit de sare,
  • 1 lg apa fiarta,
  • 3 lg faina,
  • 1 lg cacao,
  • 1/2 lgt praf de copt

Blat nuca :

  • 3 oua,
  • 4 lg zahar,
  • un varf cutit de sare,
  • 1 lg apa fiarta,
  • 2 lg faina,
  • 2 lg nuci macinate,
  • 1/2 lgt praf de copt

Sirop :

  • 100 ml apa,
  • 80 g zahar,
  • 2 lg rom

Crema :

  • 4 oua,
  • 800 ml lapte,
  • 300 g zahar,
  • 150 g faina,
  • esenta vanilie,
  • nuci macinate,
  • 100 g stafide

Decor :

  • 200 ml frisca,
  • sos de ciocolata (Nesquik)      
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somloi Galusca:

Pentru blat de vanilie :  mixam ouale cu praful de sare si zaharul, pana se topeste tot zaharul, apoi adaugam apa fiarta, faina amestecata cu praful de copt, iar la final esenta de vanilie.Intindem in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor pentru 15 minute.

Pentru blatul de cacao : mixam ouale cu sarea si zaharul, apa fiarta, apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Dam la copt pentru 15 minute.

Pentru blatul de nuca : mixam ouale cu sarea si zaharul, adaugam apa fiarta, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate.Dam la cuptor in tava pentru 15 minute.

Pentru sirop : intr-un ibric punem apa cu zaharul. Punem pe foc si amestecam din cand in cand,apoi lasam sa fiarba pentru 5 minute; dam deoparte de pe foc si adaugam rom-ul. lasam sa se raceasca.

Pentru crema : intr-o cratita punem 600 ml lapte si 200 g zahar sa dea in clocot. Cele 4 albusuri le batem spuma tare cu 100 g zahar si esenta de vanilie; lasam deoparte.

Separat amestecam faina cu 200 ml lapte ramas, adaugam cele 4 galbenusuri pe rand, amestecand pentru omogenizare. Peste aceste galbenusuri turnam in fir subtire laptele firbinte si amestecam repede ca sa nu se formeze cocoloase. Luam de pe foc si imediat, asa fierbinte amestecam albusurile cu crema de galbenusuri. Lasam putin sa se racoreasca crema si apoi putem sa o intindem pe cele 3 foi.

Asamblare : blat de vanilie- sirop-1/2 crema - presaram nuci macinate

          blat cacao - sirop- 1/3 crema - presaram nuci macinate

          blat de nuca - sirop - 1/3 crema - nuci macinate-stafide-pudra de cacao

          frisca batuta spuma tare

           sos de ciocolata

 

Mersi Ina pentru reteta : a fost super buna prajitura :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Somloi Galusca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somloi Galuska