Somon afumat la cuptor cu cartofi taranesti

de RuxyRux in Somon, 21 Sep 2015 | 9110 vizualizari

 

Am vazut zilele trecute la Paprika Tv ceva de gen...si vai ce pofta mi s-a facut! Pana atunci chiar nu m-am gandit ca pot pune somonul afumat la cuptor....a iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • somon afumat la plasa( am pus eu)
  • ulei de masline
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • felii de cascaval
  • 5 cartofi mari
  • doua cepe maricele
  • boia dulce
  • ulei de palmier( sau de care doriti)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon afumat la cuptor cu cartofi taranesti:

Somonul se feliaza mai grosut si se asaza in tava tapetata cu pergament si stropita cu ulei de masline. Se pune putina zeama de lamaie deasupra si se da la cuptor 20 de minute.

In ultimele zece minute se scoate tava si se pune pe fiecare bucata cate o felie de cascaval, apoi se mai tine la cuptor pana se topeste frumos deasupra somonului.

Cartofii se fac simplu: se taie in bucati, se fierb ca pentru piure, apoi se scurg. Ceapa se caleste usor, in ulei de palmier, eu am pus putina zeama din apa de la cartofi, ca sa nu fie chiar prajita, apoi cand devine sticloasa se adauga cartofii si boiaua, sare si piper, se tavalesc putin cu grija sa nu-i zdrobim si gata, sunt grozavi!

Noua ne-a placut mult somonul preparat in acest mod!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon afumat la cuptor cu cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon crocant la tava cu sparanghel, cartofi dulci si rosii coapte