Somon cu legume en papillote

de mihaelar63 in Somon, 30 Dec 2018 | 4703 vizualizari

 

  Am poftit peste ,, en papillote "' - are o savoare deosebita . Cu ajutorul acestei tehnici nu se pierde nimic din aroma .
  En papillote [ in pachet -in franceza] , reprezinta o tehnica de gatire a carnurilor, in special peste , pui ,si legume impachetate in hartie de copt (uneori folie de aluminiu, pungi din plastic speciale sau frunze – cel mai adesea de bananier – în Asia).



Tehnica en papillote permite gătirea înăbuşită alături de vinuri, uleiuri, ierburi aromate şi alte mirodenii şi care împiedică uscarea cărnii şi facilitează aromarea ei în profunzime.



Cărnurile gătite en papillote se pot servi si în hârtia în care au fost gătite, pentru a savura sucul rezultat în urma procesului de preparare.
 

 

INGREDIENTE

  • 450 gr file somon[ 3 bucati]
  • 750 gr legume congelate -morcovi, conopida , broccoli , ardei
  • 3 linguri ulei masline
  • sare
  • piper alb macinat
  • usturoi granulat
  • pudra de ghimbir
  • ierburi cu marar de la Delikat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu legume en papillote:

  1. Legumele se sareaza si se distribuie pe trei bucati de hartie de copt.
  2. Legumele si somonul trebuie sa fie dezghetate la temperatura camerei .
  3. Bucatile de peste se sareaza si se presara pe ambele parti cu condimentele date-ghimbir , usturoi granulat , piper alb si ierburi cu marar .  .
  4. eE aseaza cate o bucata de peste peste legumele pregatite .
  5. Se stropeste pestele pe deasupra cu ulei de masline .
  6. Se impacheteaza fiecare portie in hartia de copt dupa cum se vede in imagine , simplu .
  7. Se aseaza pachetele intr-o tava si se dau la cuptor 30 minute la 220 grade Celsius .
  8. In timpul coacerii pachetele se vor umfla . Aerul cald ramane in interiorul pachetului si gateste termic pestele si legumele prin inabusire .
  9. Atentie cand deschideti pachetul sa nu va ardeti cu aerul fierbinte .
  10. Se poate servi direct din papillote sau se poate transfera preparatul pe farfurie .
  11.  Se poate servi alturi un pahar cu vin alb .

                  Pofta buna !!!!

.

TIPS-URI

1

Legumele si pestele trebuie sa fie decongelate la temperatura camerei .

2

Am folosit hartie obisnuita de copt .Sunt coli gata taiate de marimea unei tavi .

3

Atentie cand deschideti pachetul sa nu va ardeti cu aerul fierbinte .

4

Aceasta tehnica se poate folosi si cand aveti de preparat peste la iarba verde . Il impachetati in hartie si-l gatiti pe gratar . Astfel nu aveti grija ca pestele sa se prinda de gratar sau sa se imprastie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu legume en papillote" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Somon cu portocale si orez negru