Somon cu sos de coacaze

de alldaycooking in Somon, 2 Aug 2012 | 8097 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Somon la cuptor
  • 500 gr somon
  • 1/2 lamaie
  • piper Sichuan
  • ghimbir macinat
  • cardamon macinat
  • Sos de coacaze
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura ulei de cocos
  • 1 cana coacaze (deshidratate)
  • 1 cana supa
  • 1/2 cana suc de portocale
  • 2 linguri de afine proaspete
  • cardamon
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de coacaze:

Somonul l-am taiat felii groase de aprox 2 cm. Deasupra somonului am stors o jumatate de lamaie si am presarat piper, ghimbir si cardamon. Am lasat sa stea 2 ore la rece. Am asezat feliile de somon intr-o tava si le-am pus in cuptor la 200 grade Celsius.  Am scos somonul din cuptor cand era frumos rumenit.  

Pentru sosul de coacaze am calit ceapa tocata marunt in ulei si unt. Dupa aprox 2 minute am adaugat 3/4 din coacaze si am lasat sa se caleasca timp de 1 minut alaturi de ceapa. Am adaugat apoi supa si am fiert pana cand a scazut mai mult de jumatate din lichid. Am pasat cu blender-ul stick sosul. In sosul pasat am pus restul de coacaze si afine, apoi am adaugat sucul de portocale si condimentele si am mai lasat sa fiarba cateva minute pana cand s-a ingrosat putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de coacaze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon cu glazură de miso şi tăiţei cu ceai verde