Somon cu sos de portocale

de Lau in Somon, 4 Dec 2013 | 15095 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de somon
  • 1 portocala
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • Sos de portocala
  • 3 portocale mari
  • 50 g zahar
  • 1 cub unt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita amidon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de portocale:

Spalam pestele si il stergem cu un prosop de bucatarie,

Intr-un bol amestecam sucul stors de la portocala,sare,piper,usturoiul curatat si taiat marunt,adaugam bucatile de somon,acoperim si lasam 1 ora la frigider

Incalzim tigaia gril(care o ungem cu putin ulei)si prajim bucatiel de somon pe ambele parti(cca 3-4 min fiecare parte)

Sosul de portocale

Intre timp curatam portocalele si le pisam cu blenderu sau cu storcatorul,

Punem sucul intr-un ibric adaugam zaharul si punem la fiert la foc mic,(luam spuma formata in timpul fierberi)

Adaugam 1 lingurita de amidon dizolvat in putin suc(oprit)sau apa,

Lasam sa fiarba la foc mic pana obtinem un sos gros,la final adaugam untul,zeama de lamaie  si amestecam pana se omogenizeaza

Asezam bucatile de somon si deasupra adaugam sosul de portocale

Pentru sos m-am inspirat de pe blogul Papa bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor pe pat de legume