Somon file pe fund de lemn de cedru

de ralu_ca in Peste, 9 Feb 2016 | 4693 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • file somon (1 buc mare)
  • 4 legaturi ceapa verde
  • 8 bete telina
  • 1-2 legaturi patrunjel
  • o ceasca ulei masline
  • usturoi preparat
  • zeama lamaie
  • ardei iute
  • piper
  • sare grunjoasa
  • 2 funduri din lemn de cedru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon file pe fund de lemn de cedru:

Pentru inceput se toaca ceapa rondele marunte, apoi telina si patrunjelul. Acestea se amesteca intr-un castron, in care se adauga uleiul, zeama de lamaie, piper, rondele de ardei iute, usturoiul mujdei si se omogenizeaza. Lasam la frigider pentru jumatate de ora. 

Fundurile din lemn de cedru trebuie sa fie lasate in apa cel putin 4-5 ore, pentru a fi bine imbibate cu apa. Acestea se aseaza pe o tava incapatoare pe care am presarat multa sare grunjoasa. Fileul de somon se aseaza pe sarea grunjoasa, apoi compozitia preparata se toarna pe toata suprafata somonului.

Tava este introdusa la barbeque-ul inchis si incins si se lasa approx 1 ora.

Este un deliciu!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

am folosit 2 funduri pentru ca fileul era foarte mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon file pe fund de lemn de cedru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

CameliaR 1

09.02.2016, 12:10

Panacris 1

15.05.2019, 09:28

Interesantă rețetă!

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 14:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu somon si crema de branza