Somon la cuptor cu ierburi şi nuci

de Zamfira in Somon, 29 Noi 2015 | 4987 vizualizari

 

INGREDIENTE

    • somon – medalion sau file
    • amestec condimente-ierburi uscate
    • sare, piper
    • ciuperci – proaspete sau din conservă
    • nuci
    • ulei de măsline

Sos din iaurt grecesc cu usturoi şi nuci

Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la cuptor cu ierburi şi nuci:

Clătim somonul pentru a îndepărta solzii. Ştergem carnea cu un prosop de hârtie pentru a absorbi complet apa. Condimentăm somonul cu un amestec de ierburi pregătit chiar de noi(reţeta o găsiţi pe blog,,Condiment universal din ierburi uscate,,.

Aşezăm somonul într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt.Punem lângă peşte ciupercile curăţate, feliate sau din conservă pe care le stropim cu ulei de măsline şi le presărăm cu sare şi cimbu. Atenţie, pe somon nu este necesar să punem ulei de măsline, somonul are suficientă grăsime-omega, veţi constata acest lucru în timpul preparării cărnii. Peste ciuperci punem miez de nucă, cantitatea după preferinţă.

Punem tava în cuptorul preîncălzit pentru 35 de minute la foc destul de puternic, apoi întoarcem somonul pe partea cealaltă şi amestecăm puţin şi în ciuperci şi nuci.

După încă 5 minute vom scoate ciupercile şi nucile într-un bol iar somonul rămâne singurel în cuptor pentru încă 5 minute.

Servim somonul alături de ciuperci şi nucile coapte.

 

Aşa cum bănuiţi nu a lipsit nici usturoiul, dar de data aceasta am făcut un sos de iaurt grecesc cu usturoi şi nuci pisate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la cuptor cu ierburi şi nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Zamfira 1

30.11.2015, 13:39

Ela multumesc, cred ca ai fost prea generoasa cu reteta mea de somon!!!! Multumesc!!!!

Gicuta 1

03.12.2015, 09:14

Zamfira 1

03.12.2015, 17:27

Gicuta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]