Somon pe gratar in sos meuniere

de RuxyRux in Somon, 16 Mar 2011 | 8583 vizualizari

 

Un sos delicios care se combina perfect de regula cu un peste prajit, ( foarte des salau), eu am ales o varianta mult mai sanatoasa, gratarul de somon ...

 

INGREDIENTE

  • cotlete de somon
  • ulei de masline pentru uns pestele
  • o lamaie
  • sare
  • piper
  • 1/2 borcanel de capere( in jur de trei linguri)
  • 100 ml vin alb demidulce
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 120 gr unt
  • 1/2 lingurita miere( zahar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon pe gratar in sos meuniere:

Se face intai sosul :

Intr-o tigaie topim untul, adaugam zeama de lamaie, vinul si amestecam bine sa omogenizam, mai lasam pe foc un minut adaugam caperele, mierea, sarea si piperul dupa gust. Stingem focul si punem patrunjelul tocat.

Spalam pestele il zvantam bine intr-un servet, il saram il ungem cu ulei de masline si-l punem pe gratarul incins. Il intoarcem cu grija si nu-l lasam foarte mult 3-4 max 5 min pe o parte.

Servim cu garnitura de cartofi natur cu bucatele de unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon pe gratar in sos meuniere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Cris2711 1

23.03.2011, 12:27

Ruxy salutari de aici din departare si pupici

RuxyRux 1

23.03.2011, 14:55

Ce surpriza minunata Cris draga mea o zi superba sa ai

adry88 1

20.05.2011, 17:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon in crusta