Sotul meu si cu mine (doar astia suntem in familia noastra) nu suntem mari mancatori de peste , dar atunci cand cumparam , tre' sa fie cantitate , asa c-am cumparat niste somon (4,4 kg - 4 bc) , din care unul i l-am trimis lui mami meu si trei ptr noi . De obicei , capurile le dau pisicilor strazii , dar de data aceasta am zis :NU , erau prea carnoase si frumoase ... dar va zic si ce-am facut cu ele , intr-o alta postare .
Pestele l-am spalat in apa rece , i-am indepartat solzii (pffffffffffffff) si intestinele l-am condimentat cu de toate si l-am portionat in ideea de-a se patrunde mai bine . Am curatat legumele , am taiat morcovul si ceapa rondele , ardeii fasii , si usturoiul strivit putin cu lama cutitului si le-am asezat intr-o tava stropita cu ulei . Peste minunea asta de culori am aliniat bucatile de peste , am adaugat vinul , am acoperit tava cu folie de aluminiu si-am introdus la cuptor la foc potrivit (170 grade) , ptr 50-60 de minute . Cu 10 min inainte de scurgerea timpului , am indepartat folia . L-am potrivit de lichide si nu a trebuit nici intors si nici prea supraveheat .
Am servit cu paine de la Covasna , o minunatie de paine cu cartofi ... stiu romanii aia de unguri sa faca o paine , jos palaria (incredibil , dar am considerat ca nu merge cu febletea mea , mamaliga) .
A fost si-nca mai este , DELICIOS ... si-o spune un nemancator de peste .
1
Se serveste cu maioneza de usturoi (cine doreste , eu una , am vrut sa simt gustul real al preparatului)