Soricei de ciocolata

de divainbucatarie in Dulciuri, 7 Dec 2010 | 10051 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g ciocolata lapte
  • 3 linguri smantana
  • 300 g biscuiti macinati
  • 1 lingurita de rom
  • Pentru decor:
  • fulgi de migdale
  • 50 g cacao
  • 50 g biscuiti macinati
  • bomboane dantelate (candy laces) – le gasiti la IKEA
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soricei de ciocolata:

Topim ciocolata in baine-marie. Cand o luam de pe foc adaugam smantana si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.Incorporam apoi biscutii macinati, continuand sa amestecam pana obtinem o compozitie omogena.In acest momnet incepem sa ne simtim copii care se joaca cu plastelina: luam din compozitia obtinuta cate o lingura, o modelam in mana ca o bila pe care o vom tuguia un pic apoi. Acesta va fi botul soricelului. Formele obtinute le tavalim printr-un amestec de biscuiti macinati si cacao. Cu un bat de chibrit gaurim in partea rotunda si punem codita, iar cu scobitori gaurim locul unde punem urechile. Ochii pot fi desenati cu creioane decorative sau cu bombonele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Soricei de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

nadina73 1

10.12.2010, 01:17

cred ca pitici mei voi fi tare incantati daca le fac

cec 1

12.12.2010, 09:31

nu-mi plac mie soareci dar soriceii tai sunt chiar draguti....imi plac. Felicitari

divainbucatarie 1

12.12.2010, 10:13

Va multumesc!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

pe 22.07 la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema ganache