Sos barbeque

de Oana in Pt. carne, 28 Feb 2011 | 16432 vizualizari

 

Un deliciu, merge cu carne la gratar sau la cuptor!

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 4 rosii conservate, in suc de rosii
  • 2 linguri coniac
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • o lingura cu varf cu zahar brun
  • sare
  • piper
  • boia iute/chilli
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos barbeque:

Ceapa se curata si se taie solzisori, usturoiul se curata si se taie rondele fine. Se incinge uleiul de masline si se caleste ceapa cu ustuoiul, se adauga si cateva linguri de apa calda, sa nu se prajeasca ci mai mult sa se inabuseasca. Se adauga apoi sare, piper si boia sau chilli dupa gust, depinde cat de picant va place. Se pune zeama de lamaie si coniacul. Rosiile se taie cubulete si se amesteca cu pasta de tomate. Se adauga in craticioara si se amesteca bine. Se mai lasa 5 minute sa fiarba la foc mic.

Se serveste cu friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos barbeque" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]