Sos Caramel

de Ela68 in Prajituri, 22 Ian 2013 | 14751 vizualizari

 

Imi place mult caramelul. Mi-am propus de ceva vreme sa fac un tort la care sa se simta intens aroma de caramel. Asadar a trebuit sa prepar acest sos. Am gasit multe variante, cu zahar alb sau brun, cu sau fara frisca, cu sau fara sare sau vanilie sau apa. Am decis sa-l fac pe acesta in prima faza, urmand sa incerc si alte retete.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr zahar
  • 70 gr unt
  • 160 gr smantana din frisca 30% grasime ( am folosit Pilos de la Lidl )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Caramel:

Caramelizam zaharul avand grija sa nu-l ardem.
Avand focul la minim, adaugam untul si amestecam pana se topeste.
Turnam smantana si amestecam cu un tel. Mare grija, caci se ridica vapori si ne putem arde. Se lasa 3-4 minte la fiert pana sosul incepe sa faca spuma deasupra si incepe sa se lege. Nu trebuie lasat sa se ingroase foarte tare, fiindca pe masura ce se raceste, acesta se intareste.
In consecinta, in cazul in care folosim sosul pentru topping, lasam sa fiarba 1-2 minute. Chiar daca ramane destul de fluid, trebuie avut in vedere ca se intareste foarte mult odata cu racirea......stiu ca m-am repetat, insa mi se pare important. Pe de alta parte, daca vrem  sa realizam bombonele sau caramele, mai lasam pe foc inca 2-3 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel