Sos cu conopida si castraveti

de Lily_Musat in Mancaruri cu carne, 26 Iun 2009 | 5085 vizualizari

 

Am adaugat si pipote si inimi de pui...la cerere.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg conopida
  • 5 castraveti murati in otet
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de sare
  • 1 conserva de rosii
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1/2 legatura de marar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos cu conopida si castraveti:

Spalam conopida si o desfacem in buchetele mici, punem 2 litri de apa la fiert pe aragaz si putina sare.
Cand a dat apa in fiert punem conopida. Intre timp punem intr-o tigaie putin ulei si calim rosiile, adaugan si usturoiul si lasam cratita astupata cu un capac sa se caleasca putin, dupa care adaugam apa in care a fiert conopida (nu toata, atat cat credem ca e nevoie).
Apoi adaugam si castravetii taiati in fasii subtiri, buchetelele de conopida deja putin fierte, si lasam sosul sa fiarba 10-15 minute.
Dupa ce am facut sosul...am adaugat si verdeata, mi sa sugerat sa pun si ceva carnita ...adica neaparat trebuia sa pun si am pus cateva pipote si inimi de pui,
pe care le-am fiert bine si le-am prajit putin. Rezultatul a fost foarte bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos cu conopida si castraveti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de ciocanele de curcan cu cartofi, ciuperci, ceapa si mere