Sos de caramel

de Lau in Dulciuri, 2 Ian 2020 | 2255 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g bomboane caramel
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita unt
  • esenta de vanilie
  • ciocolata alba optional
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de caramel:

Intr-o tigaie incalzita adaugam bomboanele, lasam sa se topeasca la foc mic amestecand continuu pentru a nu se arde caramelele.

Cand s-au topit, luam tigaia de pe foc, adaugam untul la temperatura camerei, frisca.

Punem tigaie din nou pe foc mic,amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza, dureaza cca 5 min.

Eu am impartit in 2 sosul, in unul am adaugat 100 g ciocolata alba, am amestecat pana ce s-a topit.

Oprim focul, adaugam esenta de vanilie si lasam cca 5 min sa se raceasca, amestecam de cateva ori inainte sa turnam sosul in borcane.

Dupa racire sosul se mai ingroasa, dar punem borcanul in apa fierbinte si devine la consistenta dorita

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trandafiri din caramele Sugus