Sos de ciocolata pentru diverse creme

de Constelatialeu in Sosuri, 29 Noi 2017 | 12580 vizualizari

 

Obisnuiesc sa fac acest sos si sa-l folosesc la diverse creme, cu unt, cu mascarpone si m-am gandit ca poate o sa va fie de folos, mai ales ca urmatoarea reteta pe care o postez este cu acest sos...

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa
  • 200 g zahar
  • 100 g cacao
  • 100 g ciocolata neagra
  • 150 g unt sau margarina rama
  • esenta de rom ( sau orice esenta va place)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de ciocolata pentru diverse creme:

Intr-o cratita cu fund dublu, punem zaharul, cacaua si apoi apa si ciocolata rupta bucatele, asezam cratita pe baie de aburi si lasam sa dea in doua, trei clocote, tragem cratita deoparte, punem esenta si untul si amestecam bine pana ce untul se topeste, lasam sa se raceasca suficient de mult incat sa putem sa turnam in borcan. Dupa ce s-a racit bine, punem capacul la borcan si depozitam in frigider. Folosim cand avem nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de ciocolata pentru diverse creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in sos de ciuperci si alte"resturi"