Sos de spanac cu legume mixte

de azyrra in Aperitive / Garnituri, 6 Aug 2012 | 4274 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru sos
  • 150 g spanac congelat sau proaspat,
  • o ceapa mica,
  • 100 ml smantana,
  • 200 g branza de vacuta sau oaie,
  • sucul unei jumatati de lamaie,
  • sare, piper macinat
  • 2 catei de usturoi pisati
  • o chifla de paine neagra pe vatra
  • Pentru platou:
  • 300 g broccoli
  • 300 g conopida
  • 1 ardei gras:rosu si galben
  • 200 g rosii cherry
  • salata verde
  • 100 g muschiulet de porc (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de spanac cu legume mixte:

Spanacul se decongeleaza (in cazul in care folositi proaspat il spalati si il opariti 5 minute in apa fierbinte cu putina sare). Pasati cu mixerul/blenderul spanacul alaturi de smantana si branza. Se adauga ceapa si sucul de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper. (va vand un pont, daca aveti ceapa verde folositi ceapa verde dar nu o pasati cu mixerul) Se toarna sosul intr-o chifla de paine neagra transformata in bol (adica ii faceti capac si ii scoateti miezul) si restul vedeti in imagine... POFTA BUNA SA AVETI :*:*:*:*:*

Pentru platou aveti doua optiuni. Ori folositi legumele crude (cum le-a facut mama natura) ori le puteti baga in apa fiarta si le fierbeti max 5 min. Eu va recomand crude. Iar sunca o taieti felii si o prajiti putin si o adaugati printre legume pe platou. Aici e ok sa va folositi imaginatia. Eu le-am pus asa ca arata cel mai bine... Puteti sa mai adaugati pe langa ce am pus eu si castraveti, ridichii sau ce va place voua cel mai mult.

Sper sa va placa si va doresc pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de spanac cu legume mixte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]