Sos de vitel cu orez

de epurasha2bb in Vita, 14 Dec 2010 | 8829 vizualizari

 

a papat micuta Teo de ziceai ca se bat turcii la gura ei!:)

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne de vitel(vrabioara)
  • 100 g orez
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 pahar d eapa calduta sau zeama de carne strecurata
  • 5 linguri sos de rosii cu ardei de casa nu din comert
  • 1 ceapa
  • 4 graunti de usturoi
  • sare, piper, patrunjel
  • ulei, otet, cimbru uscat, amestec de condimente Provensale kotanyi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de vitel cu orez:

Am curatat carnita de pielite, am spalat-o si am taiat-o  cubulete.Am pus carnea intr-un castronel si am turnat peste ea 2 linguri de ulei, 1 lingurita de otet, am presarat condimentele, am adaugat o lingurita de ceapa tocata si 1 graunte de usturoi taiat feliute.Am amestecat cu mana bine spalata carnea prin acest amestec, am acoperit cu o folie alimnetara si am lasat la rece o ora.Apoi am scos si am pus-o la calit in 3 linguri de ulei in tigaia unde sfaraia deja cu ceapa tocata , cubulete de ardei si usturoiul feliute.Am adaugat dupa vreo 5 minute si pasta de rosii cu ardei(din borcanul de la soacra mea din rosii si ardei de curte, daca nu aveti ceva de genul asta puteti folosi o pasta de tomate din comert dar s-o diluati cu putina apa inainte).Se amesteca si se mai lasa un timp.mai adaugati apoi cate putina zeama de carne stecurata sau apa incalzita, cateva linguri nu mult.Apoi daca va place mai gros sosul puetti sa adaugati si o lingura de faina dar eu nu recomnad dat5 fiind ca se serveste cu orez care ed estul de fainos.

Orezul se spala in 2-3 ape , se scurge , se pune la fiert in apa cam 1 parte orez si 2 parti apa, se adauga spre sfarsit un varfvd e cutit de unt si un praf de sare si se acopera oprind focul.

Servim sosul peste orz si decoram cu frunze de patrunjel verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de vitel cu orez" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tagliata di manzo con salsa di panna