Sos ragu a la brunetica

de brunetica in Sosuri, 20 Oct 2011 | 4612 vizualizari

 

delicios si convenabil, alte cuvinte nu gasesc

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi , 
  • 1 ceapa medie ,
  • 2 cozi de telina ,
  • 3 linguri de ulei de masline , 
  • 300 g. carne tocata vita , 
  • 1 sticla suc de rosii , 
  • 1/ 2 pahar vin rosu ,
  • sare si piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos ragu a la brunetica:

Dupa ce ati spalat legumele bine, asezati-le pe tocator si taiati-le foarte fin ( sau folositi robotul de bucatarie ) .

Intr-o oala incingeti uleiul de masline si adaugati legumele pentru a se cali un pic, la foc mic . Cand legumele s-au inmuiat adaugati carnea tocata, sarea, piperul si amestecati bine pentru a se incorpora toate ingredientele. Lasati la foc cateva minute, dupa care adaugati vinul rosu si lasati sa se evapore la foc mic. Cand vinul s-a evaporat adaugati sucul de rosii diluat cu un pic de apa. Amestecati sucul de rosii cu restul ingredientelor si lasati la fiert pentru 2 ore tinand flacara continu la mic, iar din cand in cand mai amestecati .

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos ragu a la brunetica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

kamy 1

21.10.2011, 00:18

LUK 1

21.10.2011, 08:15

asta e sosul potrivit pentru lasagna dupa cum imi spunea un bucatar care a lucrat la un rest. cu specific italian

brunetica 1

21.10.2011, 14:29

da Luk e sosul exact pentru lasagna si paste , reteta o am de la buna mea vecina italianca.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos ragù