Sos tartar

de elucubratiiculinare in Sosuri, 3 Iul 2014 | 14292 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 gălbenușuri
  • o linguriță muștar DIJON
  • zeama de la o lămâie
  • 200 ml ulei
  • 1 linguriță ceapă tocată
  • 2 lingurițe castraveți tocați murați în oțet
  • 2 lingurițe capere tocate
  • 2 lingurițe pătrunjel sau tarhon verde tocat mărunt
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos tartar:

Se pun cele 2 gălbenușuri într-un bol îngust și înalt, se adaugă muștarul și se bat cu mixerul, punând din când în când câte puțin ulei și zeama de la o lămâie.  Se adaugă ceapa tocată foarte fin, castravetele tăiat cubulețe mici de tot (se și stoarce de zeamă), tarhonul sau pătrunjelul și caperele. Se condimentează cu sare și piper.

Acest sos se folosește atât la pește cât și la pasăre.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos tartar" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Ela68 1

03.07.2014, 10:56

ce sosuri bune ai facut

Rocsi 1

03.07.2014, 10:57

MotanLaOale 1

04.07.2014, 23:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos Tartar