Sos tzatziki

de nadina73 in Sosuri, 19 Aug 2010 | 9717 vizualizari

 

Grecii obisnuiesc sa mananace la fiecare masa ,fie ca sos pentru diverse preparat fie ca si antreu si cu paine prajita
Sursahttp://www.divahair.ro/culinar/sosuri/sos_tzatziki

 

INGREDIENTE

  • 1 castravete mari sau 2 mai mici
  • 350 ml iaurt
  • sare
  • ulei de masline 1 lingura
  • 4-5 dinti de usutroi
  • marar tocat
  • piper alb
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos tzatziki:

Castravetii se curata sau se lasa cu coaja si se rad ,dupa care se storc bine.

Catravetii rasi se amesteca bine cu uleiul de masline si iaurtul,se condimenteaza cu sare si piper,iar la final se pune mararul tocat.

Se lasa la rece 2 ore.

Este un sos grozav care merge pe orice..........pizza,carne,,,,,,,,,,,,friptura,peste

Noi am mancat cu crochete de peste...............au fost grozave

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos tzatziki" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

denisadenise 1

29.01.2011, 15:17

la tzatziki nu pui niciodata marar ci menta verde.nici o treaba mararul cu tzatziki.daca ai fost in Grecia si ai mancat tzatziki nu stiu unde ai simtit gustul de marar.

nadina73 1

31.01.2011, 00:54

Denisa iubita,in grecia nu am fost poate cand o sa merg iti voi spune,reteta nu e inventata de mine fiecare cu gusturile lui,e bine pe viitor de retinut

Bayram 1

12.06.2011, 01:46

Adevarul este ca nu am mancat niciodata cu marar, dar merita incercat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa bulgareasca "Tarator"