Sos tzatziki a la Panacris

de Panacris in Sosuri, 12 Aug 2019 | 6628 vizualizari

 

Un sos nelipsit din gospodăria Zmeilor! ;) L-am descoperit în 1992, când am intrat prima oară în bucătărie ;) Și nuuu, nuuu, într-una normală, din Romanika ci într-una grecească din Germanika :D :))) Bucătarul grec din ăla tradițional, n-a vrut să-mi dea rețeta :D Am învățat-o într-o seară când m-a pus să curăț 1 kilogram de usturoi, cățel de cățel din ăla micuț, nu din ăsta chinezesc  :D :(((( Bine, noi făceam găleți de 10 litri de tzaziki :D vreo 5-6 pe seară =)))) Eu am adaptat rețeta la nevoile noastre :D :)) Gata cu vorba, că intru în butoiul cu melancolie :D :))))
 

 

INGREDIENTE

  • branza grasa cremoasa de vaci 300 g,
  • smantana grasa de capra/vaci 300 ml,
  • telemea de capra/oaie 50 g,
  • castraveti proaspeti 4 bucati,
  • usturoi 4 catei,
  • ulei de masline 50 ml,
  • sare cca. 1 lingurita.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos tzatziki a la Panacris:

Castravetii se curata de coaja, apoi se rad pe razatoarea fina, atentie nu se storc de zeama.

Usturoiul se curata si se toaca marunt.

Se amesteca energic branza cremoasa cu smantana, telemeaua rasa, castravetii, usturoiul si uleiul de masline.

Se asezoneaza de sare dupa gustul fiecaruia.

 

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos tzatziki a la Panacris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]