Spaghete carbonara, reţetă adaptata

de Rocsi in Spaghete, 29 Iun 2015 | 53795 vizualizari

 



Spaghete carbonara, reţetă adaptata

 

INGREDIENTE

  • 100 gr bacon
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri cu varf smantana grasa
  • 120 gr spaghete
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 50 gr cascaval ( sau 2-3 linguri parmezan ras)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete carbonara, reţetă adaptata:


Spaghete carbonara, reţetă adaptata

Intr-un vas punem apa, sare si uleiul de masline. O transferam pe foc si cand da in clocot punem spaghetele. Le fierbem 8-10 minute, apoi le rasturnam intr-o sita si le lasam la scurs. Baconul il taiem fasii lunguiete, curatam usturoiul si il taiem pe jumatate. Incingem o tigaie, punem bucatile de bacon si usturoiul. Lasam sa se rumeneasca putin si scoatem usturoiul. Galbenusurile le batem bine smantana. Dam focul mic, turnam acest amestec in tigaie. Dam gust cu sare, piper si amestecam bine.  Reglam focul spre potrivit, amestecam continuu si lasam pe foc circa 1 minut. Rasturnam pastele peste sos, le invartim si le mai dam un clocot. Tragem tigaia de pe foc, dam cascavalul pe razatoarea mica si il presaram peste paste. Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete carbonara, reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

iry-gabriela 1

19.01.2016, 18:56

Arata bine, sigur le incerc si eu

Rocsi 1

19.01.2016, 20:07

Multumesc Iri

polonicdur 1

22.07.2016, 16:00

Ce carbonara?Schimbatii numele la reteta asta este reteta romaneasca.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]