Spaghete cu chiftelute in sos de rosii

de katty in Spaghete, 27 Mar 2018 | 4881 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne tocata de porc
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 4 catei de usturoi
  • patrunjel verde tocat fin
  • 1 ou
  • ulei pentru prajit
  • 300 gr spaghete
  • 2 conserve rosii
  • 1 lingura ulei de masline
  • oregano uscat
  • busuioc uscat
  • 1 lingurita zahar optional
  • parmezan ras pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu chiftelute in sos de rosii:

Pregatim chiftelele. Intr-un bol amestecam carnea tocata cu 1 ceapa tocata fin, 2 catei de usturoi zdrobiti, sare, piper, patrunjel tocat fin si 1 ou. Formam cu mainile umede bile rotunde din compozitie pe care le prajim in ulei. Scoatem chiftelutele pe hartie absorbanta.
Punem la fiert pastele in apa clocotita cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intr-o craticioara punem la calit ceapa tocata fin in uleiul de masline. Cand a devenit translucida, adaugam usturoiul tocat fin, lasam putin sa isi elibereze  aroma, apoi adaugam conservele de rosii mixate. Adaugam sare dupa gust, piper, zaharul si fierbem pana rosiile sunt  aproape gata. Adaugam chiftelutele, oregano si busuioc si mai fierbem 5 minute. Daca sosul este prea gros, adaugam putina apa de la paste. Asezam pastele in farfurii, deasupra punem chiftele cu sos, apoi radem parmezan. Servim pastele imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu chiftelute in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]