Spaghete cu ciuperci si speck

de - Andreea - in Paste, 19 Oct 2015 | 4215 vizualizari

 

Un pranz rapid !

 

INGREDIENTE

  • 250 gr spaghete tip ''Spaghetti Rigati''
  • 80 gr speck
  • 150 gr ciuperci tip champignon
  • 1\2 ceapa mica
  • 50 ml vin
  • 2 catei usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • parmezan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu ciuperci si speck:

Punem o oala cu apa la fiert si cand apa incepe sa fiarba,punem sare si pastele. Se fierb pentru 10 minute, amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele . 

Ciupercule se curata de pielita , se spala, se usuca cu ajutorul unui servete de hartie , piciorusul se taie rondele iar palaria felii subtiri. 

Ceapa , curatata si spalata , se toaca marunt . 

Speck-ul se feliaza fasii subtiri. 

Intr-o tigaie punem putin ulei. Cand acesta s-a incins punem usturoiul curatat impreuna cu ceapa si lasam sa se caleasca impreuna cateva minute . 

Adaugam apoi ciupercile , presaram sare si lasam sa se evapore toata apa de la ciuperci . 

Stingem cu vin si dam la foc iute , pana ce vinul s-a evaporat.

Adaugam apoi speck-ul si lasam in continuare 3-4 minute .

 Cand pastele sunt gata , le scurgem de apa si le adaugam in tigaia cu ciuperci .

Amestecam bine ingredientele,presaram piper si sare daca mai este necesar .

Se servesc calde presarate cu parmezan .

Pofta buna !  

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu ciuperci si speck" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ravioli bicolori cu hribi, brânză de capră şi ierburi aromatice, în sos marinara