Spaghete cu sos de ricotta si fenicul

de Satisfyyourcravings in Spaghete, 24 Apr 2018 | 2370 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bulb fenicul
  • 1 salota
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 chili
  • 200 grame spaghete
  • 1 legatura patrunjel
  • 25 grame fistic
  • 200 grame frunze de salata
  • 200 grame ricotta
  • 40 grame Parmezan ras
  • 1 lingura otet balsamic
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos de ricotta si fenicul:

Frunzele de fenicul se indeparteaza si se pastreaza intr-un vas cu apa rece pana in momentul folosirii. 

Feniculul se taie julienne, la fel ca ceapa. Patrunjelul si chiliul se toaca. Fisticul se toaca marunt.

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. 

Intr-o tigaie, se incalzeste ulei si se adauga feniculul si salota care se gatesc la foc mediu 7-8 minute, amestecand frecvent. Se adauga usturoiul pisat, se lasa 1 minut, apoi se adauga 100 ml de apa. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mediu, apoi se adauga ricotta si coaja de lamaie, sare si piper. Se adauga suc de lamaie dupa preferinte. Se adauga pastele, patrunjelul tocat si 2/3 din cantitatea de branza. 

Separat, se amesteca otetul balsamic cu 1 lingura ulei de masline. Se amesteca cu frunzele de salata. 

Se servesc pastele cu restul de branza presarata deasupra, fistic si frunzele de fenicul si salata. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos de ricotta si fenicul" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]